Vrijwilliger worden

De jeugd, dáár doe je het voor. Vele vrijwilligers zijn je reeds voorgegaan en beleven wekelijks veel plezier aan hun hobby. KOKids draait helemaal op vrijwilligers. Iedere week zijn er vele vrijwilligers actief om activiteiten te organiseren.

 

KOKids kan altijd nieuwe mensen gebruiken voor de wekelijkse bijeenkomsten of voor tijdelijke klussen. Vrijwilligerswerk is niet alleen erg gezellig, maar je doet ook veel ervaring op waar je (later) wat aan hebt en dat ook nog eens goed staat op je CV! Om je te helpen je werk zo goed mogelijk te doen kun je gebruik maken van de mogelijkheden die KOKids je biedt zoals trainingen, informatie en activiteiten. KOKids heeft Jeugdleiders en daarnaast nog een team van vrijwilligers die het jeugdwerk mogelijk maken. De jeugdleiders draaien de wekelijkse programma’s met de kinderen. En de overige vrijwilligers zorgen dat dit mogelijk is, denk aan onderhoud, of organisatorische zaken. Hieronder allereerst de jeugdleiding beschreven en daaronder de toelichting op wat vrijwilliger zijn bij KOKids betekend.

Als je de meeste van de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is leider of leidster zijn bij KOKids misschien ook wel iets voor jou!

– Ben je 16 jaar of ouder?

– Ben je 14 jaar of ouder (aspirant traject)?
– Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen te organiseren?

– Lijkt het je leuk om met onze leidings activiteiten te ondernemen?
– Lijkt het je leuk om een actieve rol binnen een vereniging te hebben?
– Spreken Sport & Spel, Creativiteit en Buitenleven je aan?

 

Om leiding te worden kun je naar een van onze groepsavonden of activiteiten komen en contact leggen met de leiding. Het huidige leidingteam van KOKids is een gemixte groep van mannen en vrouwen, in de leeftijd van 14 t/m 30 jaar, die het ook leuk vinden om buiten de geplande activiteiten van KOKids tijd met elkaar door te brengen. 

 

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Een jeugdleiding bij KOKids is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Daar vallen onder andere de volgende taken onder: 

– De groepsavonden voorbereiden en begeleiden;
– Een of meerdere activiteiten voor kinderen en/of leiding organiseren;
– Aanwezig zijn en helpen bij diverse activiteiten;
– Poets- en onderhoudswerkzaamheden in en rond ons clubhuis villa KOKI;
– Zoveel mogelijk aanwezig zijn bij vergaderingen.

VRIJWILLIGER WORDEN

Wil je vrijwilliger worden bij onze vereniging? Je wil geen groepen draaien maar wel KOKids een handje helpen. DAT KAN!!! We kunnen altijd mensen gebruiken die een bepaald onderwerp / onderdeel heel graag zouden willen uitvoeren. Mensen die betrokken willen zijn bij hetgeen we als KOKids doen en hiermee een bijdrage leveren aan het jeugdwerk van Kelpen-Oler. Wij zoeken:

– Groene vingers: voor onderhoud van tuin en gebouw;
– Loodgieter: voor onderhoud aan onze installaties;
– Poetsers: vrijwilligers die ons gebouw wekelijks willen poetsen;
– Organisatorisch talent: dat een of zelfs een aantal vraagstukken wil oppakken;
– Kamp begeleiding: toezicht op kampplekken;
– Bestuurders: wil je mee richting geven aan KOKids?

 

Wanneer je als vrijwilliger lid wordt van onze leuke gezellige vereniging wordt je uitgenodigd voor de jaarlijkse leden vergadering en voor onze jaarlijkse feestavond. Je wordt gevraagd of je een handje wil meehelpen op onze jaarlijkse schoonmaak in de zomer. Kortom je hoeft niet veel te doen om vrijwilliger bij KOKids te kunnen zijn.

Je hebt er zin in?!! Nou dat komt mooi uit neem contact met een van de leiders / leidsters / bestuursleden op of kom gewoon een avond kijken! Je bent van harte welkom.