17 april 2023

KO Kids seizoen 2023-2024 helaas echt anders…

Door admin

Beste ouder(s)/verzorger(s),


Middels dit schrijven willen wij het volgende met jullie mededelen.

De huidige jeugdleiding heeft aangegeven per volgend seizoen geen groepen meer te kunnen draaien op de huidige manier.


Na jaren van heel veel inzet en plezier hebben ze dit besloten. Wij, als bestuur, zijn trots op de vrijwilligers die het altijd gedaan hebben en voor de jeugd van Kelpen-Oler klaar hebben gestaan. Wij zagen dit al eerder aankomen en hebben gekeken naar mogelijke oplossingen; groepen samenvoegen, 1x per maand een gezamenlijke activiteit (om de druk van voorbereidingen te verlagen), flyeren en natuurlijk actief op zoek naar nieuwe leiding.

Ook naar ouders toe, vrijwilligers gezocht voor bijvoorbeeld Koningsdag. Dit laatste komt helaas voor dit jaar al te vervallen.


Helaas hebben de acties en mensen benaderen, niets opgeleverd en de huidige leiding geeft (terecht) aan dat ze niet nog een jaar zo groepen willen draaien. De druk en het moeten wordt steeds groter wat uiteindelijk niet ten goede komt voor de jeugd.


Wij, als bestuur, hebben met alle vrijwilligers bij elkaar gezeten omdat we niet willen dat de vereniging ten onder gaat.
Gelukkig is daar wel uit gekomen dat we koste wat kost het jeugdwerk in Kelpen-Oler willen behouden. Maar wel in een andere vorm.

Wat houdt dit concreet in?
Er zullen geen wekelijkse activiteiten meer plaats vinden.
We zullen teruggaan naar 4 tot 6 activiteiten tussen oktober en juli. Het hoe en wat qua lidmaatschappen zijn we nog aan het uitwerken.


We vinden het heel erg voor de jeugd van Kelpen-Oler en omstreken dat we hier zo’n besluit moeten nemen.
Juist nu de school in Kelpen-Oler blijft voortbestaan en aan de groei van de kinderen zal het zeker ook niet liggen.


Mocht je naar aanleiding van deze brief vragen hebben, ideeën hebben of nog beter, voor die paar keer per jaar wil ik graag meedenken/helpen/voorbereiden meld je dan bij het bestuur.


We hopen op korte termijn meer duidelijkheid met jullie te kunnen delen. Maar de nood is hoog…wij zoeken hulp…je bent welkom!!


Met vriendelijke groet, 

Bestuur KOKids.