Jeugdraad

Reglement Jeugdraad

Over de Jeugdraad

De jeugdraad is een grote groep kinderen. Het belangrijkste bij de jeugdraad is dat we er samen een fantastisch jeugdcarnaval van gaan maken. Om dat een beetje in goede banen te leiden zijn er een paar huisregels waarvan we verwachten dat elk lid van de jeugdraad zich hier aan zal houden.

Kleding;

 • Je wordt verwacht in gepaste kleding te verschijnen als jeugdraad lid. Die kleding bestaat uit:
  • Zwarte broek, wit overhemd (blouse) , mag een wit T-shirt onder. (Graag zelf voor zorgen)
 • Het uniform, bestaande uit de cape en steek (muts) wordt door de werkgroep geregeld.
 • De regels voor de uniformen (cape en steek) zijn als volgt:
  • Ben erg zuinig op jullie pakken, ook tijdens activiteiten.
  • Dus niet op springkussens / vloeren / of andere plekken waar de kleding kan beschadigen of vies worden.
  • Hang de cape over een fatsoenlijke klerenhanger uit elkaar na elke activiteit.
  • Indien er vlekken in de cape komen welke niet met water verwijderd kunnen worden, graag eerst even overleg met de leiding over de te gebruiken wasmiddelen.
 • De steek op een schone, lege, droge fles uit elkaar zetten zodat deze kan drogen.
 • De uniformen mogen niet worden gedragen op niet door KO Kids begeleide activiteit.
 • Voor het dragen van de uniformen op niet KO Kids begeleide activiteiten dient altijd toestemming gevraagd te worden.
 • Op je agenda staat vermeld op welke activiteiten je verwacht wordt in uniform of niet.

 

Aanwezigheid…

Als lid van de jeugdraad wordt van je verwacht dat je bij alle carnavalsactiviteiten aanwezig bent. Kun je echt niet (door bv. ziekte) meldt je dan zo tijdig mogelijk af bij een van de leiders van de werkgroep BA. We verwachten dat je tijdig bij alle activiteiten aanwezig bent, probeer daarom 10 minuten voor aanvang van iedere activiteit aanwezig te zijn, tenzij anders aangeven door de leiding. 

 

Alcohol…

Het gebruik van alcohol onder de 18 is (wettelijk) niet toegestaan. Dit geldt ook voor de jeugdraad, bij elke activiteit georganiseerd en begeleidt door de KO Kids.

 

Veiligheid…

Tijdens de activiteiten die KO Kids organiseert, voelen wij ons, de begeleiding werkgroep Bijzondere Activiteiten van KO Kids, verantwoordelijk voor de leden van de jeugdraad. Alle activiteiten op de optocht na zijn binnenshuis dat betekend dat de jeugdraad ook binnen behoord te zijn. Zijn leden niet binnen dan kan de werkgroep Bijzondere Activiteiten niet langer verantwoordelijk zijn voor hem of haar. 

 

Gedrag…

We verwachten van elk lid van de jeugdraad dat hij zich weet te gedragen tijdens de activiteiten. Mocht dat niet het geval zijn hanteren we dezelfde regels die gelden tijdens de groepsactiviteiten van KOKids (Gele en rode kaart)

 

Zakgeld...

Als lid van de jeugdraad mag je maximaal € 10,00 zakgeld bij je hebben, dit om te voorkomen dat het ene lid een berg snoep kan kopen en de ander ‘slechts’ en zakje chips heeft.

 

Mobiele telefoons…

Het gebruik van mobiele telefoons is tijdens activiteiten niet toegestaan. We willen er samen een leuk feest van maken en daar past een mobiele telefoon in onze ogen niet bij. Wij kunnen deze dan ook innemen en krijg je aan het einde van de activiteit retour. In geval van nood is de leiding ten alle tijden bereikbaar.

 

Na de activiteit…

Wanneer een activiteit is afgelopen, is het belangrijk dat je je cape, steek en eventueel attributen correct opbergt. Ga na activiteiten niet op straat rondlopen in uniform van de jeugdraad. Denk b.v. aan een zuiver plastic zak.

 

Lid van de jeugdraad...

Je hebt je opgegeven en je bent lid vanaf 11 november tot en met as-woensdag.

Je betaalt voor dit lidmaatschap een eigen bijdrage van € 33,00.

 

Over de werkgroep Bijzondere Activiteiten

De werkgroep Bijzondere Activiteiten is onderdeel van KO Kids. Deze werkgroep organiseert jaarlijks een aantal vaste spannende activiteiten in Kelpen-Oler. Dit zijn Sint Maarten, Koningsdag en de jeugdcarnaval. Je hoeft geen lid te zijn van KO Kids om deel te kunnen nemen aan de activiteiten die wij organiseren of om lid te kunnen worden van de jeugdraad.

 

Namens KOKids Jeugdcarnaval, Super veel plezier deze carnaval en Alaaf!

Mocht je vragen hebben / iets onduidelijk zijn of je af willen melden ivm ziekte etc. neem dan contact op met de werkgroep Bijzondere Activiteiten; secretariaat@kokids.nl